De Odödligas Hunger – Julie Kagawa


Hon har gjort det otänkbara: dött för att överleva. Utkastad från Eden och skild från den enda hon de-ododligas-hunger
någonsin vågat älska, ska Allie följa blodets kall för att rädda sin skapare  Kanin från Sarren. Men när spåren leder tillbaka till hennes hemstad New  Covington finner Allie något som kommer att förändra världen för all  framtid och som eventuellt innebär slutet för både människor och  vampyrer.

De odödligas Hunger är den actionfyllda fortsättningen till Julie Kagawas De Odödligas Regler som publicerades på svenska 2013. Då fick vi bekanta oss med denna nya värld där vampyrerna är ledare och människorna deras husdjur som de kan köra med hur de vill. Men vi lärde även känna dom som kämpade emot. Som var fria.
Detta är uppföljaren till den boken och vi får ge oss ut på jakt efter Kanin, Allies skapare som tillfångatagits och nu håller på att torteras. Vi får slå följe med Allie och hennes blodsbroder Schakalen i deras jakt på att rädda sin skapare. Men vi får också följa med när de letar efter ett botemedel för det röda lung virus som sprids i New Covington och förvandlar alla till zombies. Jag gillar den här bokserien, den är lite mörkare än vanlig Young Adult med övernaturliga inslag. Det är så befriande att slippa hela den här osäker-tjej-möter-mystisk-övernaturlig-kille grejen som så många böcker gärna halkar in på idag. Världen som Julie Kagawa byggt upp är spännande och man kan inte hjälpa att man fattar tycke för all ondska som pågår i staden, man liksom dras in i ondskans händelsecentrum. Dock måste jag säga att jag inte var lika imponerad över denna fortsättning som jag var med den första boken men jag kan också säga att jag hoppas att en fortsättning kommer att publiceras snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s