Publicerad i Listor

Bokbloggsjerka 16 – 19 Januari, 2015

 

När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Det konstigaste är att jag alltid har läst. Det fanns alltid en bok eller serie tidning vid min sida även när jag var yngre och inte kunde förstå ord. Men  man läser ju inte bara ord när man är liten, man läser bilder. Jag hittade en bild på mig när jag var ca 3-4 år med en Emma och Totte bok i handen för ett tag sedan. Riktigt kul att se.

Varför jag har fortsatt och läsa och läser så mycket idag är lite olika svar på. I skolan var jag tvungen att läsa och tappade intresset helt nästan men pinade mig igenom massor av konstiga böcker som jag inte har ens ett uns minne av vad de handlade om idag. Men i högstadiet ändrades det. Vi fick en toppen lärare i Engelska och hon frågade vad vi gillade för något, och letade fram böcker genom det. Och när hon såg att jag fattade intresse för en bok frågade hon mig och jag ville läsa författarens andra böcker, och självklart ville jag det, så då skrev hon upp dem på en lapp och vart jag kunde hitta dem på biblioteket. Tack Annika för den möjligheten och att du var en perfekt lärare på alla sätt och brydde dig helhjärtat om dina elever.

Idag läser jag helt enkelt för att jag älskar att förlora mig i en annan värld. Det kan vara på en stressig tunnelbana eller bara hemma mysandes i soffan. Men vem älskar inte att finna den där perfekta boken som gör att man dras med och lever och andas historien man är inne i just då? Och som fortsätter att stanna i hjärtat för en lång tid framöver. Böcker är vverkligen magiska ting.

Annons

12 reaktioner till “Bokbloggsjerka 16 – 19 Januari, 2015

  1. Jag har slukat böcker från den dag jag läste mig läsa, och vi hade en fantastisk lärare i högstadiet som bara förstärkte läsningen för mig. Jag gick i en stökig klass, så läraren gjorde ett avtal med oss. Om vi skötte oss och jobbade på halva lektionen så läste han högt ur ”First blood” andra halvan. Det funkade!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s