Berövad – Liz Coley

När trettonåriga Angie Chapman betraktar sin spegelbild, känner hon inte igen sig. En mager och blek främling stirrar tillbaka – med en sextonårings skräckslagna blick. 
Angie har inget minne av vad som har hänt, med tre år har gått. Tre år då hon har varit spårlöst försvunnen, förmodad avliden. Ärren som slingrar sig runt hennes handleder och vrister är de enda ledtrådarna. Nu måste Angie försöka lösa gåtan om sig själv. Och det finns några som kan berätta varje fasansfull liten detalj om de inte hade varit inlåsta – i hennes egen hjärna. Kommer Angie verkligen att klara av sanningen? 

Berövad är en bok som naglar fast sig i hjärtat och stannar där. En riktig bladvändare. En psykologisk labyrint breder ut sig och till slut är man fast och minst lika paranoid som huvudkaraktären själv. Man vet inte ut eller in, eller vad som är sanning och vad som sägs för att skydda Angie från den hemska sanningen. Jag hade riktigt svårt för att lägga ifrån mig boken längre stunder. Otroligt bra och välskriven historia om hur det är att leva med traumatiska upplevelser och schizofrenin som medföljer för att skydda sin egen mentala hälsa.  Läs den ni kommer inte att ångra er.

978132650_berovadcmyk_9547

Annonser

2 thoughts on “Berövad – Liz Coley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s