Främlingen – Diana Gabaldon

Andra världskriget är över och Claire Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade separation. Vid en utflykt till häxringen Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna.Tidsresan har börjat. Året är nu 1743. Claire är en främling i en oförsonlig tid. De skotska klanerna kämpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten. Claire misstänks vara engelsk spion och tas till fånga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare.

tumblr_mzb5otorq81qgzirho1_r1_250 tumblr_mzb5otorq81qgzirho2_r1_250

Skottland på 1700-talet är en mörk historia. Kvinnorna var ägodelar, männen krigare. Mitt i detta krig mellan de skottska klanerna och engelsmännen hamnar Claire och hon får snart uppleva det som historieböckerna lärt henne från första parkett att det är de starka som överlever. Claire är en frispråkig kvinna som i början fängslar Jamie och de andra med sitt grova språk och sin talang inom medicin. Men inte många litar på henne, hon är ju engelska. Är hon en spion?

Jag gillar denna historia, den är mörk som det var på den tiden, Diana förskönar ingenting vilket jag gillar. Jag gillar karaktärerna, även om jag kan hålla med om att Claire tar en del dumma beslut, men vad skulle man själv göra i hennes situation, det är frågan? Mycket spänning och det är väldigt svårt att lägga ifrån sig boken i längre stunder. Och visst är det början på en episk kärleksberättelse också. En stark 5:a. Ser fram emot att läsa den andra delen i serien!

framlingen

SkS

Annonser

2 thoughts on “Främlingen – Diana Gabaldon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s