Mord, Kaos och Magi

Instängd i mörkret som omsluter mig som en kista har jag inget som distraherar mig från mina minnen – minnena av att döda Reyad. Han förtjänade att dö, men enligt lagen gör även jag det. Här i Ixia är straffet för mord avrättning. Och nu väntar jag på bödeln.

Men samma lag som fördömer mig kan också rädda mig, Ixias provsmakare – som försäkrar att befälhavarens mat inte är förgiftad – har dött. Och enligt lagen ska den fånge som står på tur för avrättning erbjudas jobbet. Det vill säga jag.

001Giftet

Giftet är den första delen i serien om Yelena Zaltana som genom sitt brott nu står inför 2 val. Antingen bli avrättad på direkten eller ta sig an jobbet som befälhavarens provsmakare, vilket innebär att vilken sekund som helst kan vara hennes sista. Hur väljer man i ett sådant läge? Yelena väljer alternativ nummer 2 och börjar tränas upp i konsten att känna igen olika gifter. Men hennes gamla fiender är ute efter hämnd.
Giftet är en spännande historia som har allt det där som en bra Paranormal bok ska innehålla. Det är spänning, det är magi, det är action och det är riktigt bra karaktärer. Och mitt i det hela mörka har Maria V. Snyder även fått med humor vilket gör att denna boken snabbt fastnade i mitt bokhjärta. Jag har del 2 i serien ståendes i bokhyllan och jag bara vet innerst inne att den inte kommer stå där någon längre tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s