Bokbloggsjerka 24-27 April – Old Time Favourites

Veckans fråga lyder så som följande:
Jag tycker ibland att bokbloggosfären fokuserar onödigt mycket på det som är nytt och spännande. Jag skulle vilja komma med en utmaning: blogga om en bok (eller flera) som är minst hundra år gammal, men fortfarande läsvärd. Vuxenbok, barnbok, facklitteratur, vad du vill. Motivera!

Vilken kul utmaning här kommer mina svar och motiveringar!

1. Les Miserables av Victor Hugo
Fantastisk historia. Fina citat som stannar med en långt efter att boken är utläst. Det finns något för alla att finna i boken. Kärlek, Vänskap, Familj, Krig, Kämparanda, You Name It och det finns med.

2. Therese Raquin – Emile Zola
Fantastisk bok. Jag funderar fortfarande på hur den mottogs när den kom ut. Den är djärv, den är passionerad, den är hemsk. Men också otroligt bra. Handlar om 2 personer som blir så passionerat förälskade att de beslutar att ta livet av kvinnans man, men sedan börjar hemska saker att hända.

3. Northanger Abbey – Jane Austen
En bra Jane Austen bok som faktiskt släpptes efter hennes död. Den handlar om Miss Morland som är fascinerad av gotisk litteratur, hon reser till Bath och där träffar hon Mr Tillney en charmig ung socitetsman. Det är kärlek, det är lite humor, det är Jane Austen. Vad mer kan man begära? Men påverkar den där mörka litteraturen Miss Morlands syn på Mr Tillneys förflutna?

001bok

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s