Sommarläsning 1/7 – Godnatt Mister Tom

9789185243037

Under andra världskriget evakueras Willie Beech från London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold. Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder – och han får sova i en egen säng. Han möter snälla människor och får nya vänner.

Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Har någonting hänt honom? Till slut ger sig Mister Tom i väg till London för att söka efter Willie.

Godnatt Mister Tom publicerades för första gången 1981 och blev snabbt klassad som en klassiker vilket jag kan förstå.
Tom och Willie är en härlig blandning av gammal och ung som under läsandets gång tassar allt närmre varandra. Man får förutom att följa deras gemensamma historia följa Willies egen väg att finna sig själv, hitta sin tillit, överkomma sina rädslor och finna nya vänner.
Godnatt Mister Tom är en bok fylld med glädje, skratt och sorg. En bok som tyvärr inte funnit sin väg hem till mig för ens nu, och jag kan bara säga att detta är en liten pärla som jag är glad att jag äntligen har fått ta del av. Den gick rakt in i hjärtat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s