Bridget Jones – Mad about the boy


Featured image

Handling: Bridget Jones är här igen! Femtioplus, två barn, fortfarande trassel på kärleksfronten. Och sociala medier gör inte livet lättare… Vad gör man med en väninna som har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årsfest? Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar? Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittrar? Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid? Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående, twittrande och dejtande mamma i en ålder som vissa omoderna människor kalla ”medelåldern”.

Vad jag tyckte: Boken var väldigt rolig och det kändes som att den var en bra fortsättning på de två tidigare Bridget Jones böckerna. Trots att de kom ut för ett antal år sedan så var det fortfarande samma anda i den här boken som i de tidigare. Det vill säga att den är skriven lite i dagboksformat och att det är över ett års tid ungefär som man får följa Bridget. I denna var det dock lite tillbakablickar i första delen av boken om vad som hänt i Bridgets liv sedan sist. Det handlar om hennes kärleksbekymmer, nya liv som manusförfattare, mamma, twittrare och lite fokus på vikten också. Vad ska jag säga boken bjöd på en del skratt under tiden jag läste den och slutet kunde jag lista ut ungefär 3/4 in i boken. Men det är en riktig feelgoodbok, typisk chiclit och en del humor.

Är det någon mer än jag som ser fram emot att denna ska bli film?

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus bland annat.
Annonser

6 thoughts on “Bridget Jones – Mad about the boy

  1. Det är kul att läsa om en lite äldre Bridget (jag är själv 41 och lite trött på att läsa om 25-åringar med kärleksproblem). Jag tror att det kan bli en rolig film!

    Gilla

    1. Ja det är det verkligen, den sticker ut lite grann i mängden av alla chiclit böcker som mest handlar om tjejer i 20-årsåldern. Tror inte att den hade blivit lika bra om fortsättningen hade varit när Bridget fortfarande var yngre. Nu kändes den ändå lite mer realistisk kan jag tycka. Ja, jag hoppas på att den blir lika bra som de tidigare.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s