De Utvalda – Hemligheternas Rike

Tio år gamla prinsessan Bitterblue lever i skräck för sin ondskefulle far Kung Leck. Han styr som tyrann över sitt rike och bryter ner sitt folks vilja. Och ingen vet vad han egentligen gör med dem han för till sin kammare i källaren

Åtta år senare kämpar drottning Bitterblue för att få kungariket på fötter. Den onde kungens påverkan lever kvar och Bitterblue känner sig fångad. Hon börjar smyga ut ur slottet på nätterna för att få gå på gatorna i sin egen stad. Så möter hon två tjuvar som har nyckeln till sanningen om Lecks makt. Och en av dem, med en mycket ovanlig begåvning, blir väldigt speciell för Bitterblue.

9789155258825

Hemligheternas Rike är den tredje och avslutande delen i De Utvalda serien och i just denna bok får vi återse många gamla kära karaktärer men även lära känna några nya. Boken speglar väl helt enkelt Bitterblues kamp om att få reda på sanningen om vad som hände under sin fars regeringstid. Och det hon får veta är en mörk historia. Men mitt i allt elände träffar hon även nya vänner och allt ändras.
Jag tyckte den avslutande delen var helt okej om än alldeles för lång. Jag orkade till slut inte hålla reda på alla hantlangare hit och dit och vilken sida de egentligen tillhörde. Men annars en väldigt bra bokserie med ett värdigt slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s