Recension: Slända i Bärnsten av Diana Gabaldon

Claire Randall gav sin kropp och sitt hjärta till Jamie Fraser. Hon älskade den skotske klanledaren passionerat och bortom allt förnuft. Och hon älskar honom fortfarande hon kan inte glömma honom. Tillsammans reser de till Frankrike för att rädda Skottland från undergång. Deras mål är att hindra Bonnie Prince Charlie att få fram pengar till det tragiska fälttåget mot engelsmännen. De möter intrigerna vid Solkungens hov ochtvingas kämpa för sina liv och för sin kärlek.

slanda-i-barnsten

Slända i Bärnsten är den andra delen om Claire och Jamies äventyr och kärleksresa i det krigsdrabbade Skottland under 1700-talet. I del 2 får vi följa de båda huvudrollsinnehavarna när de försöker förhindra det öderdigra slag som Claire vet med sig kommer att ske. För att rädda sig själv och sin älskade Jamie så ger de sig in i en resa de sällan ska glömma. På resan dyker även en mörk historia från det förflutna upp.

Jag gillade Slända i Bärnsten även om jag tyckte den var i det längsta laget och kunde ha kortats ner lite, men det är en bra och spännande historia som tar oss med genom den skotska historien som jag personligen inte har så bra koll på. Väldigt intressant och bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s