Recension: Kvinnan på Tåget

img_9476
Alkoholiserade Rachel har inget jobb och ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget samma tid, varje dag. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv lika perfekt som hennes eget en gång var. Men en dag, när hon ser ut genom tågfönstret, upptäcker hon något som skakar om henne fullständigt.

Kvinnan på tåget är en spännande thriller som svänger rejält under resans gång. När man tror sig veta precis vad som ska hända som händer något nytt och till slut blir man nästan lika paranoid som Rachel själv, vad är egentligen sanning?
Nu hade jag faktiskt sett filmatiseringen på bio innan men det spelade ingen roll, boken grep tag och vägrade släppa taget fören man slukat den helt. Jag kunde inte lägga boken ifrån sig en enda sekund, jag ville bara ha mer!

Att boken blev nominerad för bästa utländska thriller i Svenska Deckarakademins pris förvånar mig inte alls för detta är en speciell bok på alla sätt och vis. Även om man inte gillar någon karaktär speciellt nämnvärt så fångar dem ändå ens intresse och man lider, kämpar och hoppas tillsammans med dem. Och sedan kommer slutet…

Originaltitel: The Girl On The Train
Författare:
 Paula Hawkins
Sidor: 396 st
Förlag: Massolit Pocket

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s