Recension: Världen Efter

img_6292

När en grupp människor tillfångatar Penryns syster Paige, eftersom de tror att hon är ett monster, slutar situationen med en massaker. Paige försvinner. Människor är livrädda. Hennes mamma är förkrossad.
Penryn driver runt på San Fransiscos gator och letar efter Paige. Varför är gatorna tomma? Var är alla? Hennes sökande leder henne till hjärtat av änglarnas planer, där hon får en skymt av deras motiv och inser hur skräckinjagande långt de är villiga att gå.

Världen Efter är den andra delen i Penryn och Tidernas Slut och det är nu det mörknar och historien blir allvarlig. Penryn stöter helt plötsligt på ohyggliga varelser som visar sig komma från en fabrik designad endast för att experimentera fram monster att sprida skräck i staden. Det här är inte en historia för den kräsmagade, det är ren och skär skräck och hemskheter som pågår i denna fabrik. Och det är just därför jag gillar den här serien, man vet aldrig vad som kommer att hända på nästa sida.
Precis som i föregående del finns det en kärlekshistoria som svävar ovanför ytan men ändå  är det inte där fokuset ligger utan man får helt enkelt följa Penryn i hennes livs kamp. Men för den kärlekstörstande finns det en del godbitar också. Jag längtar efter att kunna sätta tänderna i den avslutande delen i denna serie, för den är riktigt bra skriven. Man vill bara veta mer. Tack Modernista för detta recensionsexemplar!

Originaltitel: World After
Serie: Penryn och Tidernas Slut #2
Författare: Susan EE
Sidor: 288
Förlag: Modernista

Annonser

2 thoughts on “Recension: Världen Efter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s