Sophies historia

Frankrike, 1906. Sophie Lefèvre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt – målat av hennes make Edouard – föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

Nästan ett sekel senare hänger porträttet av Sophie hemma hos Liv Halston – en gåva från hennes man strax innan han hastigt gick bort. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro ännu en gång.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor i varsitt sekel, som förenas av sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest – oberoende av vad det kostar…

sophies historia

Efter att vi läste en annan av Jojo Moyes böcker tillsammans, Arvet efter dig, så bestämde vi oss för att fortsätta med en till bok samtidigt. Valet föll då på Sophies historia. Vad tycker ni om det här formatet att vi ibland recenserar en bok tillsammans och skriver vad vi tyckte om den? Är det något som ni vill se mer av i fortsättningen lite då och då?

Vad Pernilla tyckte: Jag gillar att den har två starka kvinnliga karaktärer som huvudpersoner. Jojo Moyes lyckas väva ihop de båda historierna, om Sophie och Liv, på ett snyggt sätt så att det inte känns jobbigt att hoppa emellan dem utan det blir som en naturlig övergång mellan dem. Jag gillade boken trots att den stundtals var tuff och den fick 5 av 5 stjärnor av mig på Goodreads.

Vad Lena tyckte: För mig tog det ett tag att komma in i den här boken men när det väl släppte så sträckläste jag denna historia med en stor klump i magen, det är inte en lätt historia och det måste vara en sjukt tuff kamp som dem gick igenom både när det hände och i efterhand med tavlan. Inte en fullpoängaren men nästpå. JoJo Moyes böcker är riktigt bra!

 

Boken finns att köpa på bland annat Adlibris och Bokus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s