Näktergalen

 

näktergalen

Handling: När nazisterna invaderar Frankrike under andra världskriget tvingas Vianne Mauriac dela sitt hem med fienden, då en tysk kapten inkvarteras i hennes hus. Hans närvaro gör vardagen hotfull och osäker. Medan maken strider vid fronten tvingas Vianne offra allt för att skydda sin dotter. Samtidigt i Paris förälskar sig Viannes lillasyster Isabelle i en motståndsman. För henne finns ingen återvändo när hon dras med i den livsfarliga striden mot nazisterna och blir en del av motståndsrörelsen.

Kristin Hannahs bok Näktergalen är en roman om kvinnornas krig. De två systrarnas kamp för överlevnad i det ockuperade Frankrike är en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.

Vad jag tyckte: Jag måste börja med att säga att den var rätt tung att läsa. Dock så är karaktärerna fantastiska och har starka kvinnor i huvudrollen. Jag hade hört att det var för mycket som hände hela tiden i boken som inte kändes verklighetstroget innan jag började läsa den, men det håller jag inte riktigt med om. Utan det var ingenting som gjorde att den kändes som att men det här kan ju inte ha hänt. Kan rekommendera den om ni vill läsa en bok som utspelar sig under andra världskriget och är bra skriven. Den har vissa likheter med Sophies historia och om du gillade den så lär du gilla den här.

 

Boken finns att köpa på bland annat Adlibris och Bokus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s