Booktober – Dimmornas Hus

Booktober
Dagens Booktober inlägg kommer att bli en recension av Dimmornas Hus som vi fick som recexemplar av Harper Collins Nordic för ett tag sedan. Tack för förtroendet, här nedan kommer en ärlig recension.

21769467_1410012825730716_1020641777_o
Handling
Sjuksköterskan Anna Trenowyth var bara sex år när hennes biologiska mor gick bort, och minnena av lady Katherine Trenowyth har bleknat. När hon mitt under andra världskriget blir stationerad på militärsjukhuset på Nanreath Hall, det gods där hennes mamma växte upp, ser hon sin chans att komma närmare den familj hon aldrig haft någon relation till.

Snart finner hon sig indragen i släkten Trenowyths snåriga lojaliteter, hemligheter och tragedier. När svaren hon sökt efter så länge äntligen kommer i ljuset är de långt mer omskakande än hon kunnat föreställa sig.

Recension
Jag var inte alls beredd på den här boken men från första meningen var jag fast och den släppte inte taget fören det sista ordet var utläst!

I dimmornas hus får vi följa Lady Katherine precis i början av 1900-talets Cornwall och det är som en riktig Downton Abbey dröm. Men sedan dyker drömprinsen upp och stället till det. Lady Katherine blir utkastad från sitt barndomshem Nanreath Hall och kriget lurar runt hörnet. Och vad händer när Lady Katherine plötsligt finner sig vara gravid med sin käresta allt mer än villig att lämna henne för kriget? I nästa kapitel får vi följa sjuksköterskan Anna Trenowyth år 1940 och vi får följa hennes resa när hon under det andra världskriget börjar jobba på herrgården Nanreath Hall för att ta hand om de skadade soldaterna. Men vad vi även får veta är att Anna egentligen är någon helt annan i jakt på sanningen om sin biologiska mor och dennes släkt.

Oj vilken känslomässig berg o dalbanefärd vi får följa med på. Vi får följa de båda huvudpersonerna i vartannat kapitel men det som är jobbigt i andra böcker har Alix Rickloff verkligen lyckats med. Ett bra och flytande språk som fängslar en. Man tar karaktärerna till hjärtat väldigt lätt och man vill inte alls att boken skall ta slut. Jag skojar inte när jag säger att jag saktade ner på tempot för att kunna stanna kvar i den här världen mycket längre. Otroligt bra skildring av en familj i flera generationer, jag kan varmt rekommendera er alla att läsa den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s