Hasselskogen

Hasselskogen

Sjuttonåriga Alice och hennes mamma har alltid flackat runt, ständigt förföljda av otur och diverse problem. 

När Alice mormor, en tillbakadragen författare, dör ensam i sitt stora hus Hasselskogen blir det ännu värre. Alices mamma blir plötsligt bortrövad av en figur från Hinsidan, den grymma och övernaturliga värld där mormoderns sagor utspelar sig. Den enda ledtråden är ett meddelande som Alices mormor lämnat efter sig, en lapp med orden >>Håll dig borta från Hasselskogen<<.

Men för att få tillbaka sin mamma måste Alice göra just det: Hon måste ta sig till Hasselskogen – och sedan vidare in i den mörka värld som hennes mormors sagor trätt fram ur…

Under berättelsens gång så blev det några oväntade vändningar och jag gillade Alices karaktär och hur den utvecklades. Det blev en liten annorlunda spegling av sagor och det gillade jag. Den har en del otäcka/mörka element i sig vilket kan vara värt att nämna, men inget som var för obehagligt att läsa om tycker jag. Dock hade jag rätt höga förväntningar på boken sedan innan på grund av all hype och det gjorde att jag tyvärr blev lite besviken på vissa delar i den. Stundtals var berättelsen bra och fängslande och stundtals inte riktigt lika fängslande. Med det sagt så var den inte dålig, delar av den var bara lite annorlunda mot vad jag trodde innan, men den levde inte upp till all hype enligt mig utan den var okej. Det kan bero på att den är lite annorlunda mot vad jag brukar läsa annars.

Det här var ett recensionsex från Modernista, tack så mycket för boken.

 

Boken finns att köpa på bland annat Adlibris och Bokus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s