Starka kvinnor: Sanna historier om modiga kvinnor – råd och inspiration till unga idag

starka kvinnor

Starka kvinnor. Här hittar du berättelser om 25 kvinnor och deras otroliga livsöden – från historiska ledare till forskare och konstnärer. Läs om Kleopatra, Marie Curie, Michelle Obama och Malala Yousafzai och många andra modiga kvinnor som har övervunnit stora hinder för att få storslagna saker att hända. 

Varje berättelse åtföljs av en ”Vad hade hon gjort?”-fråga som uppmuntrar unga läsare att hämta inspiration från dessa hjältinnor när de ska tackla vardagliga situationer och problem. 

Vad hade hon gjort? Här kan du få tips om hur du kan hantera kompisar, relationer, skolan, utseende, prestationer, drömmar… 

Jag gillar den här typen av böcker som uppmärksammar kvinnor som har åstadkommit saker som kanske inte har blivit jättekända bland allmänheten. Det är både lärorikt och inspirerande att läsa om. Varje ”kapitel” om en kvinna och vad som var hennes stora bedrift är fyra sidor, så det går ganska enkelt att läsa en om dagen eller att plöja igenom hela boken på en gång om man så vill. Det är lätt att tänka ”bara ett kapitel till..” Flera av kvinnorna som nämns i boken hade jag aldrig hört talas om förut, vilket var lite trist på ett sätt, men samtidigt roligt att få lära sig om vilka de var. Målgruppen för den här boken om man ser till ”Vad hade hon gjort?”-avsnitten skulle jag säga är 9-12 år (mellanstadiet).

Jag hade tur att få hem denna som recensionsexemplar från Ordalaget bokförlag, tack så mycket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s