Gården vid Fårö Strand

LundinOmslagHemsida

Handling
Den fruktade pesten sveper över Gotland. Oluff och Gartru får oväntat ta över Hamars gård innan de knappt är giftasvuxna, med sin lillebror Jacob. De kämpar på så gott det går. I en storm går ett skepp i kvav utanför Fårö. Något oväntat kommer flytande mot Oluff när han är ute för att försöka bärga lasten…

Recension
Vi blev kontaktade av författaren själv som frågade oss om vi ville läsa den här historiska romanen som utspelar sig på Gotland under 1500-talet. Såklart kunde jag inte tacka nej till detta erbjudande då jag älskar den här typen av böcker. Extra roligt var det ju att den utspelar sig på hemmaplan.
Vi får lära känna syskonparet Oluff och Gartru när dem över en natt ärver familjegården och hur dem antar denna utmaning då dem är väldigt unga när detta händer. Vi får följa deras släktled och hur livet på Gotland var under den här tiden och även lite hur situationen såg ut i Sverige och Danmark. En otroligt fin och spännande släkthistoria som jag slukade på nolltid. Det blev en av de bästa böcker jag läst det här året och jag kan varmt rekommendera den. Nu ser jag fram emot att läsa den andra fristående delen Under Fårös Himmel inom en snar framtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s