Publicerad i Recensioner 2018

Naomi & Ely´s No Kiss List

Jag älskar verkligen filmatiseringen av den här boken och den tillhör faktiskt mina absoluta favoriter så vad tyckte jag då om boken som den är baserad på? Jo mina bokälskande vänner jag har en riktigt komplicerad relation till boken.

52908599_2204389549811014_7951030615850090496_n

I boken får vi lära känna Naomi & Ely dem bästa barndomsvännerna som sitter ihop som klister. Men Naomi älskar Ely på ett helt annat sätt än vad Ely älskar Naomi och det gör henne galen. Naomi älskar Ely, men Ely älskar killar. Så för att inte förstöra den fina vänskapen dem har så skapar dom en kyssförbudslista för att ingen kille någonsin ska komma mellan dem. Men plötsligt händer något som gör att allting blir ett stort känslomässigt kaos.
Till skillnad från filmen så är karaktärerna väldigt irriterande och egoistiska i boken. Man sätter sig själv framför andra och det spelar ingen roll om man sårar vissa längst med vägen eftersom man ändå får det man själv vill. Men i filmen är handlingen annorlunda ihopsatt och karaktärerna känns mer mänskliga och man kan förstå bättre varför dem tar vissa beslut och hur känslorna styr. Visst det är en del tråkigheter i filmen också men inte så stor del som det faktiskt är i boken.

En annan sak jag störde mig väldigt mycket på, och inte har någon aning om hur författarna tänkte, är att dem istället för ord använder emojis. Det störde läsflytet och istället satt man där och försökte lista ut vad dem små bilderna skulle kunna tänkas vara för ord. Nä det tyckte jag inte alls om. I det här fallet skulle jag vilja säga att filmen faktiskt är bättre än boken, och med det vill jag säga att ni ska ge den en chans. För den är riktigt fin. Har ni Netflix så finns det där om ni blir nyfikna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s