Publicerad i Recensioner 2019

Recension: Heartstopper

65153514_513627985843726_3927932572138471424_n
Då har det plötsligt hänt då. Jag har läst min första grafiska roman och det föll på Heartstopper av Alice Oseman. Jag har sett denna flera gånger när jag besökt London och varit bra sugen på att köpa hem den då men det har inte blivit av för ens nu. Vad jag tyckte om den då? Jo det var riktigt konstigt att läsa den från början just för att jag inte är en van läsare av just grafiska romaner men jag måste erkänna det, med den här historien gillade jag det ofantligt mycket.
I Heartstopper får vi möta Charlie och Nick som går i samma skola men inte hänger i samma kretsar dvs tills dem måste sitta bredvid varandra under en lektion. Snart finner Charlie att han hyser väldigt starka känslor för Nick men tror absolut inte att dem någonsin kommer att bli besvarade. Men ju mer dem umgås desto mer lär sig Nick något väldigt viktigt om sig själv. Och han kanske gillar Charlie mer än han kan tro på själv.
Det här är en mysig men känslosam resa som de båda tar med oss på. Jag gillade hur fina dem är mot varandra och att det faktiskt inte går lätt. Det är mycket fram och tillbaka i funderingar och känslostormar vilket jag uppskattade väldigt mycket. Att jag inte gav den högsta poäng beror helt på slutet som kändes att det slutade mitt i en händelse vilket den faktiskt gjorde men jag vet också att en volym 2 redan finns ute. Kanske blir det ett inköp av den senare.

Har ni läst denna eller något annat av Alice Oseman?

Annons

4 reaktioner till “Recension: Heartstopper

  1. Jag är inte heller van vid grafiska romaner, hade bara läst en tidigare (”This One Summer” av Jillian & Mariko Tamaki som jag kan rekommendera om du vill testa mer), men den här är ju supergullig! Jag har också läst två av Osemans vanliga ungdomsböcker (”Radio Silence” och ”I Was Born for This”) utan att bli helt övertygad. Men det är modern YA där ungdomars liv på sociala medier får ta stor plats på ett sätt som fortfarande känns nytt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s