Publicerad i Recensioner 2019

Temaläsning 2019 – Del 3

the-old-books-wallpaper

Temaläsningen är en utmaning som vi började med i år för att hjälpa oss att beta av de olästa böckerna i hyllan. Det går ut på att vi läser en varsin bok med samma tema. Har ni förslag på teman som ni vill att vi ska läsa om så lämna de gärna i kommentarerna! Denna gång är temat estetiskt, så boken ska ha en estetisk koppling.IMG_7631

Lena
Jag valde att läsa Songs About A Girl som inte bara handlar om musik utan även fotografi. Den här boken har stått orörd i bokhyllan alldeles för länge och nu efter att ha läst den förstår jag inte varför, den seglade snabbt upp som en av mina absoluta favoritböcker och förvånade mig väldigt mycket. Vi får möta Charlie som en dag blir inbjuden att fotografera ett pojkbands backstage upplevelser och resan hon tar med oss genom rampljusets nackdelar, genom vänskap, glädje, kärlek, drama och familj den kommer jag aldrig att glömma. Jag vet att det finns 2 till delar i den här serien och det är jag väldigt glad över. Så fort mitt köpstopp slutar så kommer jag definitivt att klicka hem resterande delar för den är så jädrans fin. Blev lycklig i hela kroppen när jag läste den!

Pernilla

Håkan Hellström Sjung ditt liv

Jag valde boken Sjung ditt liv: alla låtar och en massa bilder. En bok om Håkan Hellström som jag köpte på bokrean i år. Egentligen så skulle denna klassas mer som coffeetable bok, men den passade in på temat och jag ville ta mig igenom den i år. Boken är väl framförallt riktad till Håkans fans, men innehåller alla hans låtar, både texterna och ackorden med pedagogiska bilder hur man tar de på gitarr. Jag hade velat se mer bakgrundsinformation till flera av låtarna, det finns på vissa men hade gärna sett en liten ruta till alla. Ytterligare ett plus hade varit om de hade varit skrivna i jag-form istället för ”Håkan….” Fotografierna i boken är riktigt fina.


Om ni är nyfikna på de tidigare två temaläsningarna så finns de här:

Temaläsning #1 – en bok som vi inte hann läsa under 2018

Temaläsning #2 – recensionsexemplar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s