Publicerad i Recensioner 2019

Recension – Pojken som följer sin skugga

69173904_2331205780540746_1827813561485754368_n

Memo tillbringar sina dagar i förortens betong. Föräldrarna vill att han ska studera vid universitetet och sedan gifta sig med en flicka från den kurdiska hembyn. Livet i Sverige blev inte som de tänkt sig. Alla möjligheter har bleknat och kvar finns bara hoppet om att Memo ska leda familjen mot en ljusare framtid.
När Memo blir förälskad i Amanda förändras allt. Föräldrarna anklagar honom för att överge deras kultur och Memo ställs inför ett ultimatum – familjen eller Amanda. Memo vill inte välja, men vad händer om han går emot sin familj?
Samtidigt kallar kompisarna honom svikare och förorten brinner.

Det här är en tankeväckande och känslorörande bok om ett väldigt aktuellt ämne. Vi får följa Memo och hur han slits mellan sin familj och sin kultur men även den nya här i Sverige. Det gör ont att läsa varenda sida, hur denna kille får kämpa i motstånd i minsta lilla sak han gör eller säger. Men det är också fina stunder när han upptäcker något nytt hos sig själv och sin omgivning tillsammans med Amanda och universitets vännerna. Men det är med ett stort ont i magen och upprörda känslor jag läste denna berättelse. Jag känner mest att vilken tur jag haft i mitt eget liv som fått dessa möjligheter, fått fria händer att ta egna beslut och hur jag vill styra mitt liv stöttad av mina fina föräldrar. Tack till Kadir Meral för att du skickade denna bok till oss här på Bokprinsessorna. Nu ska jag skicka den vidare till min kollega!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s