Publicerad i Recensioner 2020

Recension – Papperssjälar

papperssjalar-1
Emilia är inte så peppad på livet längre. Hon har inte varit det sen den där dagen förra våren när Theresia blev påkörd av tåget. Men varför påverkar det Emilia så mycket? Det var en fruktansvärd olycka, och hela skolan sörjer, men Emilia var aldrig nära vän med Theresia. Bara ytligt bekanta. Men det är något med den populära tjejens död som stör henne. Något som gör den nya vänskapen med Viktor, Theresias äldre bror, riktigt jobbig. Ingen annan förstår varför Emilia förändrats så mycket, eller varför hon är så obekväm i Viktors sällskap. Men sanningen är att Emilia har en hemlighet som rör Theresias död. En hemlighet som kan förändra allt.

Jag hade bara hört otroligt bra saker om den här boken så jag hade nog ärligt talat alldeles för höga förväntningar av den innan jag började läsa. Det är en viktig bok, som tar upp viktiga stora ämnen som måste pratas om. Och det görs på ett bra sätt. Vi får följa Emilia som en dag bestämmer sig för att lyssna på psykologens råd och hitta på saker. Så hon börjar göra en sak som hon vet att Theresia gillade. Väl där får hon möte Theresias bror som även råkar hamna i hennes grupp på samspelsdagarna i skolan. Och försiktigt börjar dem att lära känna varandra och tillsammans bearbeta allting som har hänt.
Som jag sa det är en viktig bok om ett viktigt ämne och jag tyckte väldigt mycket om att läsa den, tyvärr mötte den inte mina höga förväntningar men en riktigt bra bok ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s