Publicerad i Recensioner 2021

Recension: Love is a Revolution

Att den här boken dök upp på årets bokrea är helt galet då den släpptes månaden innan men jag är glad för att den gjorde det då det var en av dem releaser som jag var intresserad av att läsa dem första 3 månaderna på detta år. 

När Nala motvilligt följer med sin kusin och bästa vän på en open mic kväll blir hon oväntat förälskad i Tye Brown från ingenstans. Tye är en aktivist och Nala skulle hellre vara hemma och se på film och äta glass än att gå med i kusinens aktivistgrupp där Tye också är medlem. Så för att imponera på Tye kan det hända att Nala drar en liten vit lögn eller två. Men ju längre Nala och Tye umgås desto svårare blir det att komma ihåg alla lögner. 

Först och främst måste jag erkänna att jag hade väldigt svårt för den här boken under den första delen. Jag tror att jag blivit för gammal för att förstå varför man gång på gång väljer att ljuga istället för att berätta sanningen när chansen till att göra det infinner sig. Men någonstans i mitten av boken vände något. Nala började mogna till sig, vi får lära känna hennes, kusinens och Tyes förflutna som lett dem till där dem är idag och dem beslut dem tar. Jag gillade att få ta del av hur dem jobbar för att göra livet lättare och hjälpa området där dem bor. Men precis som morföräldern sa det är lätt att bli för involverad att hjälpa andra så man glömmer bort att hjälpa och älska sig själv och sin familj. Tack vare den sega starten och det faktum att jag hade svårt med alla lögner så blev det bara en 3:a i betyg men jag kan absolut förstå varför så många tycker om den. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s