Publicerad i Recensioner 2022

Tips: Se Upp Stella! & Är Du Rädd Stella

Se Upp Stella
Stella är fem år och har världens bästa storasyster. Agnes är cool, och mycket äldre, hon går i skolan till och med. Stellas storasyster kan nästan allting, och hon berättar att Stella helt säkert kommer bli blind om hon sitter sådär nära teven. Det blev en kille i hennes klass. Den natten kan Stella inte sova och på morgonen efter tänker hon att det är lika bra att börja öva på att vara blind redan nu.

Är du Rädd Stella?
Stellas storasyster Agnes ska vara barnvakt ett par timmar, när mamma och pappa ska på föräldramöte. Den här gången är Agnes inte så intresserad av att leka, men Stella vill bygga koja, och efter lite tjat hjälper hennes storasyster till. Det blir en magnifik, stor och mysig koja! Stella och Agnes släcker ner och samlar alla gosedjur därinne. Men så ser plötsligt Agnes lurig ut och vill berätta spökhistorier, om Stella vågar alltså! Det vågar Stella, i alla fall nästan. Men vem blir egentligen mest rädd?

Recension:
Jag fick upp ögonen för dessa fina böcker om äkta syskonskap när jag var på en föreläsning med mitt arbete. Kombinationen med Suzanne Trydals berättelser och Ellen Ekmans detaljrika och vackra bilder är en succé för min del och jag skulle kunna läsa dessa böcker dagligen. Det är roligt och det är en hel del igenkänning när Stella och storasyster Agnes interagerar med varandra och det får mig ärligt talat att sakna att jag inte har en alldeles egen syster. En underbar bokserie och jag hoppas att det snart kommer ut nya böcker med dessa fina systrar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s