Publicerad i Recensioner 2022

Strandläsning

En romanceförfattare som inte längre tror på kärlek och en litterär författare som tappat inspirationen antar en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott om lyckliga slut.

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser. Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något glatt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romcoms och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.

Vad jag har förstått så är den här boken lite av en vattendelare trots alla hyllningar den har fått. Jag tillhör de som faktiskt gillar den. Augustus och January träffas igen som vuxna och den här gången bestämmer de sig för att byta genrer att skriva i med ett vad om att förloraren måste promota den andres bok. Man får ta del av vad som hänt i deras liv sedan sist de sågs och även se hur deras kärleksrelation tar form under deras gemensamma researcharbete. Stundtals handlar det även om deras skrivande och böcker och jag tycker att det blev en bra balans i det hela. Man ser även hur pass mycket både January och Augustus karaktärer utvecklas under bokens gång. Allt går inte smärtfritt för dem, men de tar sig igenom det och växer av lärdomarna. Jag förstår varför boken har blivit så hyllad som den är och kan rekommendera den.

2 reaktioner till “Strandläsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s