Publicerad i Recensioner 2022

Sommarmöten

Poppy och Alex. Alex och Poppy. De har egentligen ingenting gemensamt. Hon är impulsiv, han är jordnära. Hon har en omättlig reslust, han föredrar att stanna hemma med en bok. Och ändå, av en lycklig slump, har de varit bästa vänner ända sedan de gick på college. Och varje år, i tio års tid, har de gjort en resa tillsammans, bara Poppy och Alex.

Tills för två år sedan, när de förstörde allt. Och de har inte pratat sedan dess.

Poppy borde ha allt hon önskar, men hon har fastnat i gamla hjulspår. Hon inser att senast hon var riktigt lycklig var under den där sista resan med Alex. Så hon bestämmer sig för att försöka övertala honom att följa med på ännu en sommarresa. Mirakulöst nog tackar han ja.

Nu har hon en vecka på sig att lappa ihop deras vänskap. Om hon bara kan undvika elefanten i rummet som hela tiden har hotat deras utåt sett perfekta relation Vad kan gå fel?

Precis som Strandläsning så verkar även denna vara lite av en vattendelare och precis som med den boken så gillar jag denna. Det verkar som att Emily Henrys sätt att skriva passar in på vad jag gillar. I det här fallet är det snarare en friends to lovers, eller kanske snarare en friends to enemies to friends to lovers. Jag skrattade rakt ut vid ett par tillfällen under läsningen. Sen var det lite roligt att ishotellet nämndes i boken. Men alltså Alex är ju en underbar karaktär, sådär så man lätt kan förälska sig lite i honom medan man läser. Han pysslar till exempel om Poppy när hon är sjuk. Jag gillade även att man fick följa dels vad som händer den här sommaren, men även fick tillbakablickar på deras tidigare resor. Jag vill läsa mer av Emily Henry eftersom att jag har gillat båda hennes vuxenböcker, så nu ser jag fram emot att läsa Bokälskare som släpps i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s