Publicerad i Recensioner 2022

Tillbaka till den lilla ön i havet

Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt.

Den här boken är så mysig och innehåller samtidigt så många mörka vändningar. Jag gillar verkligen berättelsen om den lilla skotska ön Mure och berättelsen om Flora, Lorna, Saif och de andra. Det vankas bröllop, vad händer när Saif får nyheter om hans familj som han var tvungen att lämna bakom sig tillfälligt när han flydde till Mure och vad är det som gör att Joel håller Flora på avstånd? Det här är en riktigt feelgoodbok med allt vad det innebär, även om det finns en del triggervarningar i den som kan vara bra att kolla upp innan. Den tar en rad vändningar som är rätt tunga, men det hjälper till att driva berättelsen framåt. Jag kommer att kasta mig över nästa del i serien nu för att få reda på hur det ska gå för karaktärerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s