Publicerad i TBR card utmaningen

Game of Bookish Cards | Februari 2023

Hej alla glada bokvänner,

Det är nu redan dags för att läsa och recensera den andra boken i årets läs utmaning som vi kör gemensamt här på bloggen.

Regler:
Varje månad kommer vi att dra ett kort från kortleken och på det utvalda kortet kommer det att stå ett tema eller en utmaning som vi ska försöka passa in böckerna på. Sedan kommer vi båda att välja ut en bok som passar in på temat/utmaningen och sedan recensera dem i ett gemensamt inlägg. På detta vis hoppas vi att ni kommer få många härliga boktips och att vi båda får en rolig lek att delta i under året.

Februaris tema blev: Läs den äldsta publicerade boken i din hylla.

Lena: När det här kortet dök upp fick jag genast upp 2 alternativ i huvudet men efter en undersökning så visade sig att det var Sanditon av Jane Austen som publicerades först.

Min recension: Den här utgåvan innehåller inte bara Sanditon som är den sista boken skriven av Jane Austen innan hennes bortgång utan den innehåller även Lady Susan och The Watsons. Lady Susan började jag med och tack och lov hade jag sett filmatiseringen innan för det var riktigt svårt att hålla reda på vem som var vem och så var den skriven i brevformat. Inte den bästa berättelsen och Lady Susan är inte den trevligaste person att följa. Efter det läste jag The Watsons och den tyckte jag väldigt mycket om och tror faktiskt att om den hade hunnits skrivas klart kunde ha blivit en riktigt bra bok. Sist men inte minst Sanditon som jag var så taggad på att läsa då jag precis haft ett maraton med tv-serien som jag älskar så mycket.

Pernilla: När jag såg att det här var månadens tema var min spontana tanke neeej. För helt ärligt så tar klassiker ofta lite längre tid att läsa. Efter lite efterforskningar visade det sig att Lady Susan & Other Works av Jane Austen innehåller en kort berättelse som publicerades tidigast. Det är en samling med hennes ofärdiga berättelser och korta berättelser.

Min Recension: Jag kommer inte att recensera varje berättelse för sig, då det skulle bli en väldigt lång recension då i och med att det är hela 13 stycken. Istället kommer jag att lyfta upp de som jag fastnade mest för i boken. De tre som finns med i Sanditonutgåvan finns även med i denna, men även berättelserna Frederic and Elfrida, Jack and Alice, Edgar and Emma, Henry and Eliza, Love and Friendship, A History of England, The Three Sisters, Lesley Castle och Evelyn Catharine, or the Bower. Det var flera av dessa som var skrivna i brevform vilket jag inte hade väntat mig, men det var roligt att få ta del av Jane Austens tidiga berättelser och i denna utgåva fanns det även en del fotnoter vilket var intressant. Som alltid i en samling med korta berättelser så finns det de man gillar mer än andra och min favorit var The Three Sisters.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s