Publicerad i Recensioner 2023

Den otroliga boken om hotade djur

Denna vackert illustrerade bok tar dig med till vilda naturområden runt om i världen så att du får möta de fantastiska, men hotade, djur som lever där.

Alla djuren i den här boken, från pandor till pingviner, stora kattdjur till små fladdermöss, blåvalar till fjärilar, riskerar att försvinna inom en snar framtid. Därför kämpar människor över hela jorden för att se till att dessa fantastiska varelser inte bara överlever, utan även frodas. Genom att lära oss mer om de utrotningshotade djuren förstår vi också varför vi behöver rädda dem.

I underbara illustrationer får du här möta djuren och upptäcka spännande fakta. Låt dig fascineras och förundras över världens hotade djur i denna underbara bok som du kommer att vilja läsa om och om igen!

Det första jag måste nämna är att den här boken är stor (hög), lite som en coffeetablebok. Lite roligt att man ibland måste vända boken för att läsa om några av djuren, det gjorde det till en mer interaktiv läsning. Varje uppslag i boken handlar om ett nytt djur vilket kändes som ett bra upplägg. Det finns en fin illustration på djuret och sedan en del faktapunkter om djuret. Varje uppslag har även en faktaruta med var djuret lever, hur stort och hur gammalt det kan bli, hur pass hotat det är och vad det är som gör att djuret är hotat. Med tanke på att boken riktar sig till barn, skulle jag önskat att det fanns en förklaring av rödlistan och dess olika klasser. Annars är det en väldigt pedagogisk bok som gör det lätt att ta till sig informationen för både stora och små läsare. Efter att ha läst den kan man prata om vad man själv skulle kunna göra för att hjälpa någon av dessa arter, till exempel för grön havssköldpadda att inte slänga plast i vattnet. Eller varför inte tillsammans plantera en växt eller blomma som är bra för bin och andra pollinatörer? Det finns fler böcker i Den otroliga boken om… som jag är nyfiken på att läsa också efter att ha läst denna.

Tack så mycket för recensionsexemplaret Lind & Co!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s