Elden – Maria V Snyder

9789164077714

LÄROTIDEN ÄR ÖVER … NU BÖRJAR DET RIKTIGA TESTET.

När ryktet att Yelena är en själafinnare, med makten att fånga och släppa lös själar, sprids som en löpeld blir folk oroliga. Redan sedan tidigare har hennes ovanliga förmågor och förflutna skilt henne från de andra. Medan det magiska rådet diskuterar Yelenas framtid får hon ett oroväckande meddelande: Det planeras en sammansvärjning mot hennes hemland, ledd av en mordisk magiker hon redan har besegrat en gång.

Hoppet om att kunna återförenas med sin älskade driver henne framåt på en resa där alla hennes förmågor sätts på prov. Under färden möter hon allierade, fiender, älskare och påstådda lönnmördare, och allas lojalitet går att ifrågasätta. Vem är egentligen vän och vem är fiende? Yelena har nu en chans att visa vad hon går för – och rädda landet hon älskar.

Elden är den tredje och avslutande delen om Yelena Zaltana som startade med boken Giftet. I Elden får vi följa Yelena och hennes allierade genom en kamp på liv och död. Vem kan man lita på egentligen? Tyvärr gillade jag inte den sista delen lika mycket som de två föregående delarna men det är verkligen en väldigt bra bok, med härliga karaktärer och en häftig historia. Känner på mig att jag kommer sakna en del karaktärer från boken nu när resan är slut. Kan verkligen rekommendera denna serie!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s